Zdrowe zamienniki makaronu

Ocena: 0.00
(0)
Zdrowe zamienniki makaronu
W mojej kuchni nie używam makaronu, stosuję moim zdaniem genialne zamienniki co ważne bez mąki, bez pszenicy. Oto one:
– boczniaki rwane w cienkie paseczki. Do sosów, do rosołu, do zup.
– cukinia krojona wzdłuż lub z użyciem takiej kulinarnej strugaczki (obieraczki spiralnej). Do sosów, do zup.
– lane kluski jajeczne (bez mąki) to jest hit! Do zupy, rosołu, słynnej pomidorowej.
– naleśniki jajeczne krojone jak makaron. To już totalnie wygląda jak makaron — używaj do wszystkiego zamiast tradycyjnego makaronu.
– ser żółty krojony w paski. Świetny do rosołu. W gorącym rosole zmięknie, w ciepłym zachowa swój kształt.
– super sprawdza się też cienko krojony boczek (np. do rosołu).
Like
Zamknij
Copyright © 2024-2025 Betikle.
Zamknij