Szybki sos boloński

Ocena: 0.00
(0)
Szybki sos boloński

Składniki
  

  • 400 gramów mielonej wołowiny
  • 1,5 szklanki przecieru pomidorowego
  • 2-3 ząbki czosnku
  • pieprz, sól kłodawska niejodowana
  • tymianek, oregano, bazylia, majeranek
  • 1 łyżka masła
  • 1 marchewka (opcjonalnie)

Wykonanie
 

  • Mięso włóż do garnka i razem z passatą pomidorową zagotuj. Następnie dodaj czosnek, zioła, sól i pieprz do smaku. Gotuj kilka minut. Na koniec dodaj łyżkę masła.
  • Możesz również dołożyć trochę parmezanu, wcześniej zetrzyj go na tarce o małych oczkach.
  • Jeśli chcesz sos z marchewką, wcześniej pokrój ją na talarki i zeszklij na maśle klarowanym lub smalcu. Około 2-3 minuty.
    Następnie tak jak w przepisie od punktu 1.
Like
Zamknij
Copyright © 2024-2025 Betikle.
Zamknij