Makaron jajeczny bez mąki

Ocena: 0.00
(0)
Makaron jajeczny bez mąki

Składniki
  

  • np. 3 jajka (liczba jajek dowolna)
  • masło klarowane do smażenia
  • szczypta soli kłodawskiej niejodowanej (opcjonalnie)

Wykonanie
 

  • Składniki zblenduj na płynną i jednolitą masę. Smaż jak naleśniki.
  • Gotowe naleśniki przekrój na pół, zroluj i pokrój w paski takiej szerokości, jakiej potrzebujesz. Jak makaron krótki lub długi.
  • Przykładowo z 3 jajek wychodzi około 5-6 cienkich naleśników o średnicy 18-20 cm.

Uwagi

Taki makaron wspaniale smakuje z rosołem, różnymi zupami, owocami itp. Zwinięty w rulon naleśnik pokrojony w cienkie paski zastąpi spaghetti lub tagliatelle.
Jest genialny i bardzo smaczny. No i przede wszystkim zdrowy
Like
Zamknij
Copyright © 2024-2025 Betikle.
Zamknij