Ziele angielskie rozkruszać?

Ocena: 0.00
(0)
Ziele angielskie rozkruszać?
No właśnie, jak to jest? Ziele angielskie rozkruszać czy dodawać całe do zup, rosołu?
Jeśli rozkruszysz ziele angielskie, zobaczysz co kryje się w środku. I tu właśnie tkwi sekret. Małe ziarenko, w którym mieści się cały smak i aromat.
Ziele angielskie zwane inaczej pieprz jamajski lub pieprz goździkowy. Ma ostry, korzenny, silny i bardzo bogaty smak. Genialne do rosołu, sosów, mięsa… Świetne do wzbogacania smaku kompotów owocowych, nadaje wspaniały aromat różnym ciastom, wypiekom, również między innymi wspomaga trawienie. Zawsze ziele angielskie rozkruszam dodając do rosołu. Rosół jest pełen aromatu.
Like
Zamknij
Copyright © 2024-2025 Betikle.
Zamknij