Rosół z jajkiem na miękko i żółtym serem

Ocena: 0.00
(0)
Rosół z jajkiem na miękko i żółtym serem
Taka wersja rosołu, jest bardzo odżywcza i smak może Cię zaskoczyć 🙂

Składniki
  

  • 500 ml rosołu
  • 100 g sera żółtego np. ementaler
  • 2 jajka ugotowane na miękko
  • szczypta świeżej mielonej gałki muszkatołowej
  • natka pietruszki, szczypiorek lub koperek

Wykonanie
 

  • Ugotowane jajka na miękko włóż do miseczki, przekrój je łyżką, dodaj pokrojony ser żółty w kostkę, zalej gorącym rosołem. Dodaj szczyptę gałki muszkatołowej, pieprzu do smaku.
  • Możesz dodać łyżeczkę masła. Posyp zieleniną.
Like
Zamknij
Copyright © 2024-2025 Betikle.
Zamknij