Oliwki w marynacie z orzeszkami piniowymi

Ocena: 0.00
(0)
Oliwki w marynacie z orzeszkami piniowymi

Składniki
  

  • oliwa z oliwek
  • natka pietruszki
  • ząbek czosnku
  • orzeszki piniowe (ew. mielone orzechy laskowe, migdały w płatkach)
  • sól (niejodowana np. kłodawska)
  • oliwki zielone

Wykonanie
 

  • Dobierz ilości poszczególnych składników dowolnie.
  • Oliwę z czosnkiem i natką pietruszki zblendować w słoiku, dodać sól, orzeszki piniowe i powtórnie lekko zblendować, by zachować drobinki orzeszków. Dodać oliwki, zamknąć słoik i wymieszać potrząsając słoikiem. Odstawić do lodówki na jakiś czas, by smaki i aromaty dobrze się połączyły.
  • Zamiast orzeszków piniowych, można dać migdały w płatkach, rozdrobione orzechy laskowe.
Like
Zamknij
Copyright © 2024-2025 Betikle.
Zamknij