Składniki
- 2 żółtka jaj
- ¼ łyżeczki suszonej wanilii
- ¼ łyżeczki witaminy C (z bioflawonoidami)
- 1 łyżeczka zmielonego pyłku pszczelego (możesz zmiażdżyć w moździerzu)
- ½ łyżeczki miodu lub inozytolu
- 1 łyżeczka omega-3 cytrynowa lub pomarańczowa
- 1 kropla naturalnego olejku cytrynowego lub pomarańczowego (opcjonalnie)
Wykonanie
- Pamiętaj, by sparzyć jajka. Ubij żółtka na puszysto, następnie dodaj miód lub inozytol.
- Następnie dodaj wedle smaku: suszoną lub świeżą wanilię, Wit.C z bioflawonoidami, zmielony pyłek pszczeli, możesz dodać naturalny olejek i wisienka na torcie… dodaj omega-3 cytrynową lub pomarańczową i bardzo delikatnie wymieszaj.