Wątróbka drobiowa z żurawiną

Ocena: 0.00
(0)
Wątróbka drobiowa z żurawiną

Składniki
  

  • 200 g wątróbki drobiowej
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • żurawina (najlepsza konfitura domowej roboty bez cukru)
  • tymianek, majeranek, rozmaryn
  • natka pietruszki (świeża lub suszona)
  • pieprz, sól kłodawska (niejodowana)

Wykonanie
 

  • Wątróbkę umyj, oczyść z błon i przełóż do naczynia żaroodpornego, dołóż kawałki masła klarowanego, posyp ziołami, dodaj żurawinę.
  • Piecz 20-25 minut w nagrzanym do 180℃ piekarniku (można pod przykryciem).
    Po upieczeniu na talerzu możesz dodać łyżkę śmietany i na koniec szczyptę soli i świeżo zmielonego pieprzu.
Like
Zamknij
Copyright © 2024-2025 Betikle.
Zamknij