Brzmi dobrze? Czy w ogóle te smaki są zgodne ze sobą? Zapewniam, że smakuje wyśmienicie. Omega-3 cytrynowa sprawdza się w tym daniu bardzo dobrze. Pamiętaj, by omega-3 nie dodawać do dań gorących.
Składniki
- 300 g wątróbki drobiowej
- 3 garście truskawek
- 1 łyżka omega-3 cytrynowej
- 1 łyżeczka lubczyku
- 1 łyżeczka tymianku
- 1 łyżka masła klarowanego
Wykonanie
- Wątróbkę umyj, osusz, oczyść z błonek. Umieść w naczyniu żaroodpornym posyp lubczykiem i tymiankiem, połóż w kilku miejscach masło klarowane. Piecz wątróbkę w nagrzanym do 180℃ piekarniku około 20-25 minut. Po upieczeniu wątróbkę wyjmij z piekarnika i zostaw do całkowitego ostudzenia.
- W czasie pieczenia wątróbki rozdrobnij truskawki na mus, dodaj do musu truskawkowego omega-3 cytrynową (fantastyczny daje smak truskawkom). Wymieszaj i podaj z wątróbką. Musem można polać po wątróbce. Wątróbkę możesz również pokroić na kawałki.