Brzmi dobrze? Czy w ogóle te smaki są zgodne ze sobą? Zapewniam, że smakuje wyśmienicie. Omega-3 cytrynowa sprawdza się w tym daniu bardzo dobrze. Pamiętaj, by omega-3 nie dodawać do dań gorących.
Składniki
300gwątróbki drobiowej
3garścietruskawek
1łyżkaomega-3 cytrynowej
1łyżeczkalubczyku
1łyżeczkatymianku
1łyżkamasła klarowanego
Instrukcje
Wątróbkę umyj, osusz, oczyść z błonek. Umieść w naczyniu żaroodpornym posyp lubczykiem i tymiankiem, połóż w kilku miejscach masło klarowane. Piecz wątróbkę w nagrzanym do 180℃ piekarniku około 20-25 minut. Po upieczeniu wątróbkę wyjmij z piekarnika i zostaw do całkowitego ostudzenia.
W czasie pieczenia wątróbki rozdrobnij truskawki na mus, dodaj do musu truskawkowego omega-3 cytrynową (fantastyczny daje smak truskawkom). Wymieszaj i podaj z wątróbką. Musem można polać po wątróbce. Wątróbkę możesz również pokroić na kawałki.