Składniki
Proporcje dowolne:
- kogel-mogel z 3-4 żółtek
- ok. 150 g twarogu
- kakao do posypania
- owoce jagodowe
- szczypta cynamonu cejlońskiego
- 1 łyżeczka wiórków kokosowych
Wykonanie
Układaj warstwowo:
- • kogel-mogel• kakao• twaróg• owoce• kogel-mogel• kakao• twaróg• owoceNa wierzchu możesz posypać odrobiną cynamonu i wiórkami kokosowymi.
- Podawaj w pucharkach. Świetnym rozwiązaniem jest też ułożenie warstw w słoiku i zabranie ze sobą do pracy. Płynne żółtko ma moc witamin i minerałów. Zamiast owoców jagodowych możesz użyć migdałów, orzechów (wcześniej moczonych w wodzie).
Uwagi
Kogel-mogel możesz wymieszać z serem mascarpone na gładką masę.
250 g sera mascarpone na 3-4 żółtka wystarczy. Poniżej link do przepisu na mój kogel-mogel. Kogel-mogel na bogato.
250 g sera mascarpone na 3-4 żółtka wystarczy. Poniżej link do przepisu na mój kogel-mogel. Kogel-mogel na bogato.