Fasolka szparagowa chrupiąca bez bułki tartej

Ocena: 0.00
(0)
Fasolka szparagowa chrupiąca bez bułki tartej

Składniki
  

  • fasolka szparagowa
  • masło klarowane
  • rozdrobniona kasza jaglana (zamiast bułki tartej)
  • sól kłodawska niejodowana
  • świeży tymianek (ewentualnie suszony)

Wykonanie
 

  • Ugotuj fasolkę szparagową w osolonej wodzie na taki poziom miękkości, jaki lubisz. Na patelni lub w tym samym garnku, po odcedzeniu wody i odparowaniu jej w garnku, do fasolki dodaj masło, wsyp rozdrobnioną kaszę jaglaną (zamiast bułki tartej) i chwilkę możesz wszystko grzać na kuchence.
  • Uważaj, by nie przypalić. Odstaw garnek z kuchenki dodaj świeży tymianek i przykryj pokrywką, by wszystkie smaki się połączyły, kasza nabrała smaku masła. Drobno mielona kasza jaglana będzie równie chrupiąca jak bułka tarta.
  • Alternatywą dla mielonej kaszy jaglanej będą siekane migdały w płatkach. A może wiórki kokosowe? Możesz spróbować 🙂
Like
Zamknij
Copyright © 2024-2025 Betikle.
Zamknij