Pieczona chrupiąca ciecierzyca

Ocena: 0.00
(0)
Pieczona chrupiąca ciecierzyca

Wykonanie
 

  • Ciecierzycę gotowaną lub gotową ze słoika osusz papierowym ręcznikiem, następnie wymieszaj z odrobiną rozpuszczonego masła klarowanego i posyp ulubionymi przyprawami. Piecz w 200°C około 25 – 30 minut aż będzie chrupiąca.

Proponuję mieszanki:

  • – papryka słodka, papryka ostra, sól, czosnek
    – papryka słodka, szczypta papryki wędzonej
    – oregano, tymianek, czosnek, sól
    – kmin rzymski, imbir mielony, cynamon, kurkuma
    – imbir w proszku, czosnek, odrobina miodu
    – cynamon, szczypta soli
    – wanilia, kardamon, cynamon
    – kakao, cynamon, ewentualnie szczypta chili
    – wanilia, cynamon, miód
  • Zatem połącz swoje ulubione przyprawy i smakuj 🙂

Do czego możesz użyć?

  • – zupy krem (zamiast groszku ptysiowego)
    – do sosów
    – do sałatek
    – do dań typu bowl
    – do rosołu
    – do wrapów
    – do tortilli
    – jako przekąska
  • Wiele innych zastosowań, jakie przyjdą Ci do głowy.
Like
Zamknij
Copyright © 2024-2025 Betikle.
Zamknij