Cebulę obierz, pokrój w piórka, boczniaki porwij na cząstki, wątróbkę umyj, oczyść z błon i osusz.
Cebulę z boczniakami włóż do naczynia żaroodpornego, dodaj masło klarowane, posyp bazylią, majerankiem. Wymieszaj, włóż na 10 minut do nagrzanego piekarnika do 180℃, piekę bez przykrycia.
Po tym dołóż kawałki wątróbki, wymieszaj. Włóż do piekarnika na około 25 minut i piecz pod przykryciem. Ja piekę zawsze z termoobiegiem.
Po upieczeniu posyp tartym serem dojrzewającym i na wierzchu posyp koperkiem lub natką pietruszki.
Uwagi
Możesz po upieczeniu posypać wątróbkę odrobiną soli, natomiast ja już nie dodawałam soli ze względu na to, że ser dojrzewający jest słony w smaku. Lubię go dać w dużej ilości. Boczniaki są bogate w minerały i witaminy. Charakteryzują się niskim indeksem glikemicznym, bogate w witaminy z grupy B. My uwielbiamy boczniaki :)