Wątróbkę umyj, oczyść z błon i osusz. Włóż do naczynia żaroodpornego, posyp suszonym lubczykiem i majerankiem. Kapustę przepłucz wodą, odciśnij i pokrój, będzie łatwiej jeść i kapusta nie będzie się tak ciągnęła.
Wyłóż kapustę na wątróbkę i posyp mielonym kminkiem. Poruszaj widelcem, by kminek wmieszał się w wątróbkę. Połóż miejscami masło klarowane i posyp odrobiną majeranku.
Włóż do nagrzanego do 180℃ piekarnika na około 25 minut i piecz pod przykryciem. Ja piekę z termoobiegiem.
Po pieczeniu wyłącz piekarnik, nałóż na kapustę świeże masło (lub klarowane) i włóż na chwilę do piekarnika tylko po to, by masło rozpuściło się w kapuście. Gotowe :)Możesz danie posypać na talerzu natką pietruszki.