Wątróbkę umyj, osusz, wyczyść z błon. Cebulę pokrój w piórka. Do naczynia żaroodpornego włóż wątróbkę i cebulę posyp lubczykiem (tu możesz również dodać majeranek) i wymieszaj.
Dodaj odrobinę (1 łyżeczkę) masła klarowanego. Piecz w nagrzanym do 180℃ piekarniku około 20 minut pod przykryciem. Jeśli po upieczeniu wątróbka wydzieli sporo wody, odlej ją i dodaj resztę masła klarowanego i zostaw wątróbkę chwilę w tym maśle.
Po wyjęciu z piekarnika wyłóż na talerz, posyp solą i majerankiem, migdałami w płatkach i odrobiną szczypiorku lub koperku.
Uwagi
Można pominąć migdały w płatkach, natomiast one dodają chrupkości. Majeranek to dla mnie piękne perfumy dla wątróbki :) Suszony majeranek, który sama suszyłam ma zapach cudowny. Zupełnie inny niż taki kupiony gotowy suszony. Masło nośnik smaku... Cudo :)