Wątróbka drobiowa ze śliwkami i cynamonem

Ocena: 0.00
(0)
Wątróbka drobiowa ze śliwkami z cynamonem

Składniki
  

  • 250 g wątróbki drobiowej
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 10-15 śliwek węgierek
  • łyżeczki świeżo startej gałki muszkatołowej
  • ½ łyżeczki cynamonu cejlońskiego

Wykonanie
 

  • Wątróbkę oczyść i osusz papierowym ręcznikiem. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu rozłóż połówki lub ćwiartki śliwek.
  • Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz około 20-25 minut. Po wyjęciu oprósz majerankiem, świeżo startą gałką muszkatołową i cynamonem.
  • Na talerzu dołóż masło dla wzbogacenia smaku i aromatu.
    Pieczona wątróbka drobiowa ze śliwkami – prosta, aromatyczna i naprawdę dobra.

Uwagi

Wątróbkę możesz kupić w sklepie Tastestore  
Oprócz drobiowej znajdziesz tam też wątróbkę z królika, cielęcą, wieprzową. Sklep ma naprawdę duży wybór i świetne produkty, więc jeśli lubisz gotować z dobrych składników, to polecam sprawdzić.
Like
Zamknij
Copyright © 2024-2025 Betikle.
Zamknij